Pengar!!!!!

Hittade lite välbehövlig informaion igår på familjeliv. Gå in på länken och läs!

Jag ringde idag för att fråga om man kunde få ersättning & då sa dem att man skulle ansöka innan man åkte iväg för att genomföra "vården"
Men jag ska skicka in en ansökan ändå, man kan ju inte å mer än ett avslag =)
 

Blankett 5422
http://www.forsakringskassan.se/privatpers/utomlands/om_du_planerar_vard_utomlands/ersattning_vid_planerad_sjukvard

Forts Dagen

07:30 var vi redo att köra vidare. Klockan 8 var vi i Helsingborg och ringde direkt till Stork! Förklarade som det var och fick välja mellan att komma 09:45 eller 11:30. Frågade vad hon trodde eftersom jag glömt bort hur lång tid det tar ner, men valde till slut 09:45.

Av någon anledning blev jag lite småstressad och gasade lite extra tills vi kom till Malmö. Väl där hade vi en timme kvar. Så jag tog det lite lugnt med gasen igen och körde för första gången igenom porten för BroBizz -så jäkla smidigt!

Väl över i Köpenhamn åkte vi längs med Strandvägen. Så himla mysigt... Hittade inte helt & hade aldrig klarat mig utan gps ;) Hur som helst var vi mer i tid den här gången än sist. 09:30 hade vi parkerat bilen och stog utanför Stork

                              

Eftersom vi hade lite tid över gick vi längre ner på gatan och njöt av vädret. När det var 5 minuter kvar gick vi upp för stentrapporna och in genom den stora dörren. Vi satte oss ner och kopplade av, otroligt skönt att inte komma inrusande i sista sekund.

Efter en stund kom sköterskan som skulle hjälpa oss. Det var samma som sist;

Sofia Forslund



Sofia är vår svenska utbildade sjuksköterska (1997) och barnmorska.
Sofia har jobbat som sjuksköterska med hjärt-/kärloperationer på Ullevål Sygehus i Oslo och på Sahlgrenska och Scandinavian Heart Center i Göteborg.
Sofia har därför ansvar för Storkklinikens akuta beredskap.
Sofia har arbetat som barnmorska på förlossning, barnmorskemottagning och fertilitetsklinik i Göteborg.
Sofias stora erfarenhet och kompetens som barnmorska är mångfaldig och sträcker sig från preventionsbehandling av unga människor till skapandet av ett barn.

Sofia bor i Malmö med sin danska man.
Sofia er tilbaka fra mammaledig i juli.

Sofia talar svenska, danska, norska och engelska.


Kändes otroligt skönt! Hon är jätteduktig och lugn. Allt gick mycket smidigare den här gången.
Fast visst, jag hatar när dem kör in instrumentet -spänner mig & tycker att det är världens undergång. Hjälpte ju inte att gubben satt & flina och tyckte att jag var allmänt löjlig... Kanske ska köra upp en kateter på honom ;)

Men mitt i skämtandet var allt på plats & redo att sprutas in! Hon sa att det såg jättebra ut också, rejäl ägglossning.
När vi var klara låg vi kvar i 20 minuter & kopplade av.

Eftersom det var vårat sista besök i Köpenhamn (HOPPAS IAF....) valde vi att gå på sightseeing.
Slänger upp lite bilder så får ni följa med på våran promenad =)





                 

                                                  




      





                        






         

                            


Kvällen, natten & dagen

Testade positivt igårkväll. Efter funderingar & rådfrågning med vänner beslöt vi oss för att åka ner.
Ca 00:30 var allt som behövdes inpackat i bilen och vi var på väg ner. Efter ca en timmes körning bytte vi förare så min man kunde sova. När klockan passerat 03:00 & jag missat att blända av för 2 bilar, gjort allt för att bli pigg utan påverkan -valde jag att stanna för natten.

Min man vaknade till när jag saktade in bilen, körde in vid en mack som hade öppet dygnet runt. Först tankade vi & köpte bubbelatten, sedan åkte vi bort till en annan bil med sovande personer i. Kändes ganska skönt att stå så nära andra människor och en hel parkering full med lastbilschaufförer + personalen på macken.

Vi la oss till rätta i bilen -jag i baksätet och min man i fram. Jag föreslog att vi skulle fälla sätena och sova i kofferten, men har mannen väl bestämt sig så har han.

Jag vaknade av värmen i bilen och kollade upp på en klarblå himmel. Var helt säker på att vi försovit oss, men hade vaknat 5 minuter innan larmet skulle ringa. Somnade om igen och vaknade 30 minuter senare. Gjorde iordningen mig så gott det gick i bilen, sedan gick vi in på tappen. Toabesök och morgonkaffe =)

(Nu är det dags att sova! Återkommer i morgon med fortsättningen)




Tankarna som snurrade igår kväll....

Shit, tror att jag gjort bort mig =/

Har testat ägglossning i över en vecka & hade gett upp hoppet. Hade ingen testpinne hemma i morse så jag köpte efter jobbet & testade ikväll. Det gav utslag....

Tänk om det är försent nu?! Hur som helst ska vi chansa och åka ner inatt -fasen också!

Det konstiga är att det är ca en vecka kvar till min mens, så himla kort tid. Tänk om ägget inte har en chans att hinna fastna. Känns som bortkastade pengar. Fast ändå vill vi chansa...

Är så jäkla irriterad på mig själv just nu som inte hade koll på stickorna =(


Hejje!!!

Nu har jag hittat hit -igen...... Man tappar lusten ibland. De sista veckorna har varit så långa -ingen ägglossning, försenad mens. Trodde ett tag att den inte skulle komma, men så dök den upp en vecka försent =)

Så snaaaart kan vi börja mäta morgonurin igen och hoppas på en resa innan midsommar =D

Känslorna har varit ur balans, tankar som snurrar, gravida människor runt omkring sig osv
Var ute på promenad för ett tag sedan när jag var barnvakt. Okända människor kom fram och pratade "Har du mammamys. Underbart väder för barn osv"..... fick med ett leende förklara att jag bara var barnvakt, men inombords sved det lite. Tänk vad mysigt att gå runt en dag med en egen liten skrutt

Jag vill vill vill nuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!
Börjar ju för tusan bli gammal känns det som. Inte för att jag känner mig gammal, utan för att man ser hur "gamla" bekantas barn är. Den dagen vi väl får barn kommer övriga vänners barn va stora.

Om jag blir gravid i år känns det ändå rätt ok, för det finns en del smått runt oss just nu.

Nu gråter änglarna floder utanför. Ska mysa ner mig i soffan och se på film

Kram

RSS 2.0