Prover

Visade sig att vi hade missat ett prov. I Sverige när man gör utredningar kollar de bara så man har antigenen mot Hepatit B. Storken kräver även att man ska ha kollat antikroppen.

Så det var bara att bege sig till vårdcentralen. Jag anmälde mig i kassan och sa att jag skulle till labb. Hon kollade lite konstigt på mig och frågade om jag hade papper från någon läkare. Hon visste inte riktigt hur hon skulle göra, men jag fick en nummerapp till labb. Väl där frågade hon vad jag skulle göra, så det var bara att förklara läget.
Det tråkiga i allt ihop är att man får stå för hela kostnaden själv. Visserligen var det inte farligt dyrt, men ändå. Vad hade inte vi kostat svenska samhället om vi hade gjort allt här.....

Jag fick hem provsvaret och mailade iväg allt jag hade + intyg på att jag testat mig mot HIV mm. Det räckte inte, dem ville ha papret från laboratoriet.
Så återigen fick jag ringa till infertilitetsmottagningen -tala in mitt namn och personnummer på telefonsvararen.
Dem ringde upp nästa dag och inom en vecka hade jag fått alla papper på posten.

Vi scanade in allt och mailade iväg. Frågade om det räckte med papper.
Väntan på det svaret var långt, men tillslut kom det. Vi var välkomna ner!

Några dagar senare började jag ta prov morgon och kväll för att se när det gav utslag för ägglossning.

4/3, 8/3

4/3
Telefonen ringer. Jag befinner mig på jobbet, försöker hitta ett enskilt ställe där jag kan prata utan att någon hör. Inser snart att det inte går att komma undan någonstans, utan jag får svara så luddigt som möjligt.
Det är en sköterska på Storken. Det visade sig att den personen som vi skulle ha journalsamtal med den 7/3 var sjuk så vi skulle få en ny tid. 
Tankarna som kom var att vi skulle få vänta flera veckor igen på ett samtal, men vi fick en tid 8/3 istället. Det bästa med allt var att vi då fick en svensk sköterska. Helt underbart, för det går faktiskt inte att komma ifrån att danska är jäkligt svårt att förstå. 

8/3
Jag åkte hemifrån på morgonen, en sista koll att telefonnumret var med. Vi hade diskuterat vart vi skulle ha samtalet någonstanstans. Vi valde att ha det på mitt jobb eftersom jag var själv på kontoret den dagen.
Jag arbetade undan så mycket som möjligt på morgonen eftersom jag inte visste hur lång tid som skulle gå till själva samtalet.
Nu var det dags... Jag stängde av telefonen, fast inte på rätt sätt. Jag borde ha satt den på tjänsteärende, men i all hast ryckte jag bara ut sladden ur väggen.
Jag tog fram mobilen, knappade in telefonnumret & satte på högtalaren. Sedan följde ca en timmes samtal

Vi avslutade samtalet & bestämde att vi skulle komma ner när jag fick min ägglossning

RSS 2.0