Glömde...

Idag när jag låg ner trodde jag nästan att jag skulle få missfall (läste precis en tråd om det). Det började flöda skitmycket, trodde det var kört. Gick på toan för att kolla, men det var bara flytningar =)

Det jag glömde var faktiskt hemlisen....
En till i min omgivning är gravid, fast nästan 8 veckor före mig =)

Så kul att dela den här tiden med varandra, LOVE IT!

Hmmm...

Det var ju det där med att blogga....
Glömde ju bort att jag började jobba i måndags. Haft besök eller varit hos ngn efter jobbet både måndag och tisdag, så då hann jag inte skriva. Igår och idag har jag legat nerbäddad lite halvdålig.

Men nu tar jag mig i kragen igen =)

I söndags fick jag mitt första spyanfall. Var en av alla som gick för att se på Roxette.



Hade laddat upp med bananer & lite smågott som jag kunde få i mig under kvällen. Började må lite småilla efter baguette med röra (kommer nog inte att försöka mig på det där med röror mer...) Sedan blev det värre och värre, öl blandades med dofter från kryddiga korvar. Fast det gick ganska bra, mådde bara lite småilla.

Det värsta var när vi skulle åka hem. Vi stannade vid en Shellmack för att handla lite då de flesta var hungriga. En i min bil köpte pizza & frågade om det var ok att han åt det i bilen. Så klart -är ju inte pedanter vad gäller bil, är ju bara att städa. Skulle efter ett toabesök hoppa in i bilen varpå magen började kännas av. Jag satte en skarf för näsan och körde iväg i hopp om att det skulle gå över. Efter några km var vi tvungna att stanna så jag fick spy

Igår spydde jag igen, fast då berodde det på att jag ätit för lite under kvällen. Måste sköta det här med mat ordentligt nu märker jag.

Sorry....

Har varit sämst på att uppdatera mig, men har varit så intensivt de senaste dagarna.

Kan bara konstatera av de sista dagarnas erfarenheter:
- Sitt inte ner när du rider & hästen travar (göront i brösten när de skumpar)
- Inte kul att gå ut (fulla människor & man blir trött fort + att det är långa köer till toan)
- Uppskattar mysiga hemmakvällar med uppknäppta byxor eller mysisar ;)

Brukar alltid vara social och hälsa på folk jag känner när jag är ute, men igår kände jag bara att jag ville gömma mig så fort jag såg ngn. Gjorde allt för att undvika ögonkontakt, kände mig nästan otrevlig.

Nä, nu får jag göra mig i ordning! Dags  för lite nöje =)

I morgon kanske jag berättar en hemlis, får se....... ;P

Tupplur & Dr MVC ;)

Idag tog jag en tupplur mellan fem och sju. Försöker undvika att göra det, men idag gick det inte att låta bli.
Har varit igång hela dagen. Startade med morgonpromenad, sedan till MVC för att gå igenom mediciner, efter det begav vi oss till en nöjespark och när jag kom hem somnade jag i soffan.

Ganska konstigt det här med mediciner. Min kompis fick informationen av sin läkare att ett allergimedicinen Loratadin var ok att använda, fick det tom utskrivet på recept. Min läkare sa att det fanns för lite information om medicinen. Jag kunde använda den vid enstaka tillfälle, men inte regelbundet. Istället skulle jag använda Tavegyl.

Han passade även på att ta blodtrycket 100/70 & sa att det såg bra ut

Trevlig kväll!

Dessa hormoner!

Mmm, vart ska man börja......
Har varit seg idag, fast ändå inte. Bara mina hormoner som ställer till det lite.

I vanliga fall har jag dåligt humör när jag är hungrig -nu är jag en djävul!
Började tjaffsa lite med gubben i bilen (vi skulle bjuda på lunch borta). När vi kom fram var jag så arg så jag gick ur bilen, gapade tillbaks till honom sedan tog jag den stavkars salladsskålen och slängde i backen. Trasig skål och sallad överallt =D

Stackars pappa stog som ett frågetecken och undrade vad som hänt. Tur att han var där och medlade lite. Han är bäst på att lätta upp stämningen om man är arg.

Antar att jag inte är själv med det här humöret ;)

Äntligen

  Äntligen får jag börja bära min berlock igen. Fast samtidigt som jag vill bära den på mig hela tiden är jag lite skrockfylld. Hade ju den sist & då blev det missfall. Visserligen hade missfallet startat innan jag köpte den, men det visste jag ju inte då.

Ska jag vara skrockfull och låta den ligga på byrån eller ska jag sätta på mig den?  
Tänka lite till.... Kanske vecka 8


                       

Gravtest

Jag gjorde ju mitt första gravtest på BIM -4 (8/7) & mitt andra på BIM -1 (11/7)

Efter det har jag inte tagit ett enda, trots att jag har 22 st till här hemma. Så nu på kvällen tänkte jag att jag lika gärna kunde ta ett till -så jag är riktigt säker ;)

Ibland får jag för mig att jag bara inbillar mig att jag faktiskt är gravid. Har ju inga direkta symtom. Det har slutat spänna i livmodern, hade bara lite "mensvärk" igår. Brösten är inte speciellt ömmma, det kommer & går.

Ja just det ja, testet hade två lika starka streck =)

Kollade lite på barnvagnar och sängar idag på nätet. Vet att det är tidigt, men man måste få kolla lite.
Hittade massa saker som jag inte ens visste existerade; Napp som tar tempen, fötter som du sätter under sängen så du kan vagga, bebisgunga osv. Söta saker, men är det nödvändigt?!
Kanske om man har extra utrymme & inte vill spara de pengarna till annat ;)




http://babykul.se/leka/babysitter-mm/east-coast-babygunga/   kostar 1399:-

Här kommer den igen!


Virrpanna!

Försöker uppdatera mig varje dag, men det är svårt nu i semestertider när man är ute mkt eller har besök...

Idag har jag varit på besök hos en kompis (som också är gravid). Vi skulle äta lunch och pratade om diverse saker. När jag skulle hälla upp vatten i glaset kommer jag på mig själv med att hälla vattnet på tallriken =D
Kallar folk för fel namn osv. Inte lätt...
Undrar varför man är så tankspridd? Hoppas snurrighetem hinner försvinna innan jag börjar jobba igen ;)

Tycker liiiite synd om min man & min omgivning ibland. Kan bli så jäkla grinig för ingenting. Barnmorskan lovade att det skulle balansera sig omkring vecka 12 när alla hormoner har balanserats sig.

Nu får jag åka in & handla lite till kvällens grillning!
Kram på er

Blodflytning

I morse fick jag lite blodflytning. VÄLDIGT ljust, men man blir ju ändå orolig.

På en gång gick jag in på FL för att se om ngn mer hade haft så. Tänk vad nojig man är....
Ska till MVC i em, så jag skulle ju lika gärna kunnat fråga henne om det var normalt, men av ngn anledning måste jag få svar direkt.

Saknar att ha ngn att dela det här med. Någon som också är gravid för första gången. Någon man kan sitta och prata om alla sina nya "åkommor"
Har ju massor av folk runt mig som har barn och ngn som är gravid, men det är ändå inte samma sak.
Känner sig dum när man känner vissa saker eller funderar över ngt. För dem som fått barn känns det som dumma småsaker.

Längtar tills jag kan säga det till alla -kom på att jag faktiskt vet en som är gravid för första gången =)

Nä, nu får jag nog fixa iordning mig. Har fortfarande på mig mysbyxor och okammat hår ;P


Seg dag

Fy fasen. Det här har nog varit den sämsta dagen ever! Trött, grinig, hungrig, inte sugen på ngt
Funderar seriös på att lägga mig för natten så det kan bli en ny bra dag

Ledsen av allt. Reagerar på vad folk än säger, antingen blir jag arg eller så gråter jag. Så för folks säkerhet har jag isolerat mig inomhus idag, trots det fina vädret.


MVC

Ringde MVC i morse, fick en tid i morgon för informationssamtal! Trodde inte att det skulle gå så himla fort faktiskt. Vecka 10-12 är det inskrivning =)

Känns fortfarande overkligt. Tror varje dag att det visat fel på testerna och att mensen ska komma när som helst. Ska bli kul att åka dit i morgon & se vad hon säger =)

Bekräftelse...

Har kissat mkt idag med, så det var nog ingen tillfällighet igår =)

Åååå så kom mina efterlängtade test på posten idag. Bättre sent än aldrig..... Gjorde ett test på kvällen för säkerhets skull, man vet ju aldrig ifall det var fel på det som visade + ;) Det var också positivt!

Nä, fy bubblan. Nu har jag hållt igång heeela dan, dags att sova.
Natti                                

Symtomen kommer...

Igår när jag skulle sova & tog av mig BH:n kändes brösten som två klumpar. De var svullna, ömmade & ådrorna syntes tydligt. Jag var tvungen att ropoa på gubben så han fick komma & kolla på dem. Pekade på alla ådror och frågade om dem brukar vara där. Han fick tom syn på andra ådror också. Finns det några som kan våra bröst så är det våra respektive ;)

I morse när jag vaknade (och fortfarande) var jag helt yr. Ungefär som när man vaknar och är bakis, eller som du fått värsta nikotinkicken. Konstigt, kanske håller på att bli sjuk. Fryser också till & från -symtom eller på G att bli sjuk?
Ja, ja. Det visar sig tids nog

Ha en bra dag!


Nödig?

Idag har jag sprungit extremt mkt på toan. Det kan väl inte redan satt igång!? Har inte druckit mer än vanligt, snarare mindre.

Får se om det är en tillfällighet eller om det blir samma i morgon

Kram


10/7

Mår bra, men haft kramper i magen nu på morgonen. Haft flytningar så jag trott att jag fått blödning, men det var helt normalt =) SORRY för infon....

Funderar på att ringa MVC nästa vecka. Kanske är lika bra eftersom det är semestertider.
Sedan funderar jag på att lägga ner FL ett tag. Blir ju helt nojig när man läser vissa inlägg & trådar. Fast det kommer bli svårt. Är ju som sagt beroende av FL ;P

Kom på att jag får hem 20 gravtest på måndag -bättre sent än aldrig....
Kanske ska köra ngn form av terapi. Om jag testar mig en dag i veckan, så har halva graviditeten gått när stickorna är slut. 20 stickor är ju inte mkt =)

Ha en bra dag!

9/7

Vaknade vid 8 i morse, gick upp på toan. Fick ont i magen, det liksom högg till -tänkte att nu, nu är det kört. Kan det vara så att man blir ännu mer nojig nu när man vet om att man är gravid?

Hur ska man få veckorna att gå? Vill att det ska bli höst nu, då kan jag slappna av igen

Sitter & planerar semestern nu. Svårigheten är att det finns så många ställen man vill åka till, Öland, Gotland, Kusten & semestern är så komprimerad. Fast Gotland har vi nog lagt på is den här sommaren. Kostar 3000:- med färjan t&r. Känns som lite onödigt just nu

BTW, är det ngn av er som skickat in papper till försäkringskassan? Är det ngn som fått ersättning?

Liten knort


Spännande

http://se.babycenter.com/video/pregnancy/weeks-1-to-9-pregnancy

JAAAAA!

Nu har jag testat... BIM -4. Fortfarande bara "mensvärk"


);

Dem där jäkla stickorna kom inte idag heller ); Sitter & lipar och är helt förstörd över detta, nu kan det lika gärna kvitta känns det som. Nu kommer dem tidigast på måndag & på tisdag har jag BIM. Tanken var ju att jag skulle prova flera gånger innan BIM med dessa för att se om det blev ngn skillnad.

Visst är det löjligt att bli ledsen över en så liten sak, men just nu kan jag inte hjälpa att jag känner så här!
Har tur som har underbara vänner. Ringde mitt lilla hjärta som lovade att köpa med sig från affären så jag kunde testa iaf =)

Det känns som den här vändan har varit mycket mer känslosam än förra -& nej, det är inte graviditetshormoner. För jag var sån här bara några dagar efter insemineringen. Kan lipa för allt & inget just nu, väldigt labil.

Dreams

Kom precis på att jag drömde en sjuk dröm inatt. Läste på en tråd att ÄLtest kunde ge utslag för graviditet också.... Hahaha, så i drömmen gick jag upp på toan, kissade och skulle sedan kolla med ÄLtestet. Minns att jag var nyvaken & lite småstressad. Så jag slet upp ett nytt paket med test, monterade ihop stickan och avläsaren. Sedan slängde jag i testet i muggen med urin -alldeles för djupt, drog upp den och försökte läsa av. Det gick inte, för i drömmen skulle man tryckt på en knapp innan man satte ner testet i urinen.

Tokig dröm & säkert jätterörigt för er som läser nu, men jag skrattade gott åt mig själv när jag kom ihåg drömmen =)

Symptom

Sitter & läser div trådar. Jämför mig med dem som hade ÄL ungefär som mig, kanske 5 dar tidigare. Dem har massa symptom & jag har ingenting! Det enda som jag känner är mensvärk & att det stramar till lite ibland, men det är ju ingenting -kan ju lika gärna vara mensen som är på G

Dumma mig! Att jag inte kan hålla mig ifrån FL ett tag & sluta jämföra mig med andra. Man blir ju helt nojig av det här.

Hoppas hoppas hoppas att testen kommer i morgon.... -Ni håller väl tummarna?!

Natti natt

...

Har inte så mkt nytt att komma med -testerna har fortfarande inte kommit...
Borde inte stå att man får dem dagen efter om man beställer innan 17, för det stämmer ju iaf inte! Inte om man betalar via BankGiro tydligen =(

Blir tokig snart, vill ju testa NU

Håll tummarna för mig att jag får hem testerna i morgon XXX

Jäkla tester!!!!!

Sov extra länge för att inte väntan skulle bli så lång innan posten kom -så kom dem inte!!!
Jag ringde till testlagret & frågade vart dem var -då var inte betalningen registrerad än.... Jag kanske får dem i morgon..... Får väl va glad om jag får dem innan helgen -GAH!!! BLIR TOKIG

Ventilering

Har en känsla inom mig, känslan säger att det inte blir ngt den här månaden heller...
Jag svävar som en labil PMS-kärrning mellan hopp & förtvivlan. Ena stunden är jag glad & sprallig med känslan av att det kommer funka den här gången.

I samma stund som jag känner glädjen hugger jag mig själv i ryggen & intalar mig att sluta glädjas -för det kommer ändå inte bli ngt...

Vill få hem testerna nu så jag har ngn form av terapi att binda upp mig på varje dag.

Enligt min vanliga cykel skulle jag få mensen idag (7 dagar efter ÄL), men någonstans var det ngn som skrev att kroppen brukar reglera så mensen kommer 14 dgr efter ägglossning

Det är också jobbigt, vet ju inte alls när min BIM är

Åh va skönt att skriva ner sitt ältande. Råder alla att ha sin lilla dagbok & skriva ner era funderingar. Även om ni inte har den offentlig är det skönt för sin egen del att få ur sig sina tankar och funderingar.

Kram

Post

Nu kom posten....
Har aldrig varit så snabb & kolla posten som idag, men inget där inte =(

Har hållt mig från att kissa, så nu är det väl bara att gå på toa då....

HOPPAS HOPPAS HOPPAS att det kommer i morgon!!!!!!

Denna väntan....

Sitter & spanar efter posten, den borde komma snart. Vill så gärna börja testa idag!
Hoppas verkligen att de registrerade min betalning igår och att posten får med dem idag =)
Känns pirrigt & nervöst, ungefär som första skoldagen när man var liten. Eller som ett barn som väntar på jultomten. Så himla tramsig man är ;P

Återkommer med besked....

Nu har jag gjort det...

Köpt hem tester alltså ;)
Eftersom jag beställde & betalade innan 17:00 så borde jag få dem i morgon!

Fast i samma veva som jag bestämde mig för att beställa hem testerna, kände jag värsta mensvärken -ungefär som dan innan den kommer. Å i min vanliga cykel så skulle den komma i morgon, fast samtidigt så är inte cykeln alls som den brukar.

Hoppas iaf att testerna kommer i morgon, för då kommer jag testa varje dag till mensen kommer (om den kommer) Hoppas allt vad jag kan att den INTE kommer!!!!


Produkt Pris+ Köp Graviditetstest - sticka - 1 stGraviditetstest - sticka - 1 st

I lager för leverans nästa vardag 17.00Kr
1

4.00Kr/månKöp nuGraviditetstest - sticka - 20 stGraviditetstest - sticka - 20 st

I lager för leverans nästa vardag 99.90Kr

  Resultatsidor: 1
 
Varukorg
 
 

Testa sig?

I morgon är det en vecka sedan vi inseminerades. Nu funderar jag på om jag ska beställa hem billiga gravtest så man kan testa varje dag.

Lovade mig själv att jag skulle vänta på dag 14, men det går ju inte!
Testlagret hade 20 test för 99:- + 25:- i frakt

Mmmm, får fundera lite på det......


                        

Hittade den här bilden när jag googlade på Storkklinik, visst är den helt underbar!

Beroende

Japp, jag erkänner -jag är beroende av FL ;)
Går ut varje dag för att se om det hänt ngt speciellt, om jag hittar ngn ny lärorik tråd. Spanar in nöjesforum & diverse rubriker som man dyker in på.

Kanske har det hjälpt att få tiden att gå lite snabbare? Nu har det iaf gått 5 dgr sedan inseminationen, 9 dgr kvar till test =)
När man tänker känns det som en evighet, men nu när jag ser siffrorna är det ju inte alls långt!

Nu har jag dessutom semester, så då kommer tiden att rusa iväg.

Hoppas ni har soliga och fina dagar!
Kram

"Rädsla"

När jag kom hem idag låg min dator på trappen, brevid den satt en kompis. Jag undrade vad min dator gjorde ute och han sa att han hade lånat den för att kolla lite saker på nätet...

Jag kände genast en klump i magen -när man öppnar en ny flik kommer de senaste sidorna man varit ute på upp. Jag brukar försöka rensa när jag varit ute, men igår gjorde jag inte det.

FL- ofrivilligt barnlösa
FL-insemination
FL-svårt att få barn osv

Min man sa att han hade minimerat internetfliken och att vännen "nog" hade öppnat ett nytt fönster.
Det spelar väl ingen större roll egentligen, men eftersom min man inte vill att andra ska känna till det här så tror alla att det beror på mig att vi inte har några barn. Känns ju också lagom kul.

Får ibland lite tipps från andra vad jag kan tänka på å så. Ibland vill jag bara skrika ut att det inte är ngt fel på mig -det kan faktiskt bero på den manliga faktorn också!

Oj då, nu ändrade jag visst helt innehåll i det här inlägget. Fast ibland snurrar tankarna runt och blandas, skönt att kunna skriva av sig lite

Kom på mer..... Ägglossningstest ligger på toagolvet, har inte lagt undan paketet som är kvar. Å inte tänker gubben på sånt. Fast killar kanske inte ser saker som ligger utspritt =/

Dags att sova nu
Natti natt

För er som är redo att prata om det....

http://www.tv3.se/ny-dokumentarserie-om-barnloshet-0


Dags att hålla koll på utgifterna igen

Ifall man kan få ersättning från FK är det nog bra att ha lite koll.....
Priserna stämmer inte på öret, utan har avrundat några kronor uppåt


Resa 1
Ägglossningstester 500 (2 paket)
Öresundsbron 650 (brobizz 300 + resa tur & retur 175x2)
Storkklinik 5150
Bensin 1200 (ca 90 mil)
Graviditetstest 500 (3x2 paket)

Summa 8000:-

Resa 2
Ägglossningstest 1000 (4 paket, hade lååångt mellan mens & ÄL)
Öresundsbron 350
Storkklinik 5150
Bensin 1200
Graviditetstest ________ (kommer senare)

Summa 7200:- + Gravtest

Summa 1+2    15200:-

RSS 2.0