Göteborg nästa!

Veckorna gick

Efter lång väntan kom en kallelse att åka ner till genkliniken i Göteborg för information.
De mätte testiklarnas storlek och informerades oss om nästa undersökning som innebar att de skulle ta spermieprov ur testikeln. Hon frågade vad vi visste om hans kromosomförändring. Eftersom vi bara läst på nätet förklarade hon lite mer.
Sedan fick vi en ny remiss -också till ngn genklinik i Göteborg för mer information om kromosomförändringen.

Den tiden fick vi ändra några ggr pga av vädrets makter med snöoväder. Väl på plats fick vi en mkt bra genomgång om XXY/ klinefelters syndrom. Det var tur att vi åkte båda två, för det var mkt info att ta in på en gång. Mkt föll på plats när man ser tillbaks, vi förstog även varför läkaren gjort vissa tester. T ex så mätte dem benskörheten på honom vid ett besök. Vi förstog aldrig vad det hade med spermierna att göra. Svaret var -inget. Det hade med kromosomförändringen att göra, den kan leda till benskörhet.

Sista resan ner var kämpig, den sista avgörande. Det var nu vi skulle se om det fanns ngt liv där nere.
Vi åkte hemifrån 05:00, sov ingenting den natten. 07:15 var vi på plats, hittade en parkering och infann oss i väntrummet. 07:30 kom sköterskan och gav morfin, sedan var det ombyte till den vita rocken och de vita knästrumporna

Vid 8-tiden var det dags att gå till operationsrummet. Jag fick också följa med in och följa hela processen
Efter operationen gick vi tillbaks till salen, där var det ett par till som hade kommit under tiden. Vi la oss på den lilla sängen båda två, helt utslagna av sömnbristen. Sedan sov vi en stund innan vi åt frukostmacka & sov lite till. När vi vaknade kom sköterskan och kollade att allt var bra, sedan var det "bara" att sätta sig i bilen och åka hem.
Jag kände att man hade behövt mer sömn innan vi åkte hem.

Tankarna snurrade, hoppet fanns ju fortfarande kvar. När jag kollade på "göjset" i provrören såg jag trådrullarna, det var ju så sperman skulle se ut

När vi kom hem gick jag och la mig några timmar för att sedan åka och jobba

På kvällen när jag jobbade pratade min man med sina föräldrar om resan

Det svåraste under hela tiden har varit alla lögner om varför vi ska vara lediga, varför vi ska till Göteborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0